28 panden beschadigd door rukwinden in Nickerie
12 Oct 2012, 00:00
foto
Het dak van 'Intertechniek' is weggerukt door rukwinden in Nickerie.


28 gebouwen zijn beschadigd door de hevige rukwinden die donderdagmiddag rond vier uur Nickerie teisterde. Het gaat om woonhuizen en andere panden, waarvan de daken weggerukt zijn. Sommige woningen hebben beperkte schade opgelopen, terwijl andere weer compleet zonder daken zitten.

Districtscommissaris (dc) Wedperkash Joeloemsingh van Nickerie zegt aan Starnieuws dat een crisisteam bestaande uit de politie, brandweer, Openbare Werken en Regionale Ontwikkeling de schade heeft geïnventariseerd. In de ochtend zal bekeken worden hoe verdere hulp geboden zal worden.

Dekzeilen geplaatst
Op zes adressen waar de daken volledig zijn weggewaaid, is alvast door de brandweer dekzeilen geplaatst. Openbaar Groen leverde ook bijdrage door de bomen die ontworteld zijn, op te ruimen. “Het ligt in de bedoeling om alle geregistreerden hulp te bieden. De zwaarst getroffenen proberen we eerst te helpen”, deelt Joeloemsingh mee.

De dc geeft aan dat slechts woonhuizen en/of daken hersteld zullen worden. “Voertuigen kunnen wij niet vergoeden”, stelt Joeloemsingh. Een auto is ernstig beschadigd door een omgevallen boom. Ook de mannenzaal van het Streekziekenhuis Nickerie is getroffen en het dak van de garage van de ambulancedienst, is weggewaaid. Antoine Elias, directeur van het ziekenhuis zegt dat bij de mannenzaal het dak provisorisch is hersteld, maar ‘s morgens zullen de technische dienst en een aannemer het werk afmaken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May