Meer gebouwen op lijst 2e Open Monumentendag
11 Oct 2012, 04:00
foto


Het publiek wordt in de gelegenheid gesteld om diverse monumentale gebouwen te bezoeken. De Open Monumentendag wordt zondag voor de tweede keer gehouden. De Stichting Stadsherstel Paramaribo organiseert deze dag samen met Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname en Stichting Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam.

Deze keer zijn er nieuwe gebouwen aan de lijst toegevoegd. Net als vorig jaar kunnen de St. Petrus & Paulus kathedraal, het Bisschoppelijk Museum en de Joodse Synagoge worden bezocht. Nieuw op de lijst zijn, het Waaggebouw, Oranjetuin/begraafplaats en het kookhuisje op het terrein van de Nola Haterman Art Academy.

Speurtocht en wandelrally
Voor kinderen van 10 tot 16 jaar is er een speurtocht zondagmorgen om half negen. De wandelrally voor volwassenen begint een half uur later. Start en finish zijn op het Fort Zeelandia complex. De prijsuitreiking aan de winnaars zal rond 12 uur plaatsvinden. De kinderen worden in afwachting hiervan in het Nola Hatterman Art Academy creatief bezig gehouden.

Na de speurtocht en wandelrally bestaat de mogelijkheid om de opengestelde gebouwen zelfstandig te bezoeken. De organisatie deelt mee dat bij elk gebouw een gids aanwezig zal zijn om informatie te verstrekken. Het Openluchtmuseum op Nieuw Amsterdam zal op die dag open zijn voor het publiek tegen een sterk gereduceerde prijs. De Nederlandse ambassade financiert deze dag.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May