Murphey Dahoe zegt lidmaatschap NDP op
10 Oct 2012, 12:00
foto


De ondernemer Murphey Dahoe bedankt als lid van de Nationale Democratische Partij (NDP). Dit heeft hij partijvoorzitter Desi Bouterse vandaag laten weten in een open brief.

Dahoe zegt dat hij vanaf 1986 zijn krachten heeft gegeven aan de NDP én ook aan de huidige voorzitter in privé. "Dit ook in zeer moeilijke tijden waar er ook vaak een beroep op mij werd gedaan bij het voeren van propaganda, uitvoeren van allerhande zwaar materieel werkzaamheden (ook in het binnenland tijdens de vuile oorlog)", schrijft Dahoe. Dit deed hij gratis.

Ongeloofwaardig
Ook in de periode 1996-2000 zou Dahoe regelmatig zijn misnoegen hebben geuit bij Bouterse. Hem is ook voorgehouden dat er schoon schip gemaakt zou worden in de partij. "Vanaf de overwinning van de NDP in 2010 en de formering van de huidige regering blijkt dat er daarvan helemaal geen sprake is geweest", meent Dahoe.

Dahoe merkt op dat het algemeen bekend is dat hij reeds jaren zijn perceel aan de Tout Lui Faut kanaalweg beschikbaar heeft gesteld aan de overheid om grof vuil te dumpen. Dit zou gedwarsboomd zijn door de voormalige machthebbers. "Wanneer nu blijkt dat de huidige voorzitter van de NDP, tevens president van de republiek Suriname, mij meermalen beloofd dat het in orde wordt gemaakt en dat uitblijft, wordt het mij duidelijk hoe ongeloofwaardig zijn belofte is", schrijft Dahoe. Hij merkt op dat er totaal geen sprake is van een 'bromtjie dyari' binnen de NDP.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May