President laat school bouwen op Kalebaskreek
10 Oct 2012, 16:00
foto
Schoolleider Cornelis Langaman van Kalebaskreek en de secretaris van de president, onderminister Mahinder Gopi, in een van de schoollokalen. (Foto: Ramon Keijzer)


In opdracht van president Desi Bouterse heeft zijn secretaris, onderminister Mahinder Gopi, aan Kalebaskreek beloofd dat er een nieuwe school gebouwd zal worden. Het schoolgebouw van het Rooms Katholiek Bijzonder Onderwijs (RKBO) in het dorp aan de linkeroever van de Coppenamerivier, verkeert in een vervallen staat.

De president had enkele maanden geleden toegezegd dat er nieuwe school in het dorp zal verrijzen. "Wij zien dat overal in de stad scholen worden gebouwd met geld van de IDB (Inter-Amerikaanse Ontwikkelings Bank... red). We horen dat eerst de stad aan de beurt komt, dan pas de scholen in het binnenland. Wij zijn district Saramacca. Wanneer komen wij dan aan de beurt. Straks is het geld op", zegt schoolleider Cornelis Langaman.

Kippenhok
De dorpsleiding, ouders, onderwijzend personeel en kinderen vinden dat er een nieuw gebouw moet komen. Het gaat om een volledige basisschool met acht klassen. "Wij kunnen niet langer in zo een omgeving les geven. De resultaten gaan ook achteruit omdat de omgeving helemaal niet kindvriendelijk is. Het lijkt op een kippenhok", klaagt Langaman.

Het dorp wijst erop dat hen vaak beloofd is dat er een nieuw schoolgebouw komt, maar het is tot nu toe bij beloften gebleven. "Ik ben niet komen beloven. De president heeft mij met een opdracht hier gestuurd. Ik heb ook afgestemd met minister Ramon Abrahams van Openbare Werken. Hij heeft mij een aannemer meegegeven. Wij zullen gelijk de tekening en locatie bekijken. De bouw van de school zal zeer binnenkort plaatsvinden", deelde Gopi namens het staatshoofd mee. "Dat is wat wij willen horen", antwoordde het dorp gerustgesteld in koor.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May