VHP zal strijden tegen onderdrukking
09 Oct 2012, 19:00
foto


De Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) benadrukt dat zij zal strijden tegen elke vorm van onderdrukking. Zij zal erop toezien dat de vrijheid van de gehele Surinaamse gemeenschap in de ruimste zin des woords gewaarborgd blijft.

Dat is de boodschap van de VHP op Marrondag, morgen 10 oktober. De politieke partij wijst erop dat deze herdenkingsdag er niet één is om alleen te vieren en te maar ook een dag vol bezinning is. Op Marrondag wordt stilgestaan bij de strijd van de diverse marron gemeenschappen tegen slavernij en voor de erkenning van hun menselijke waardigheid. De strijd van de marrons leidde tussen 1760 en 1767 tot het tekenen van vredesverdragen door de toenmalige koloniale overheid.

De eerste herdenking en viering van de Dag van de Marrons vond plaats in 1974. Ze vieren het feit dat ze nu in vrijheid kunnen leven, schrijft de VHP. 10 oktober is een dag van bezinning. Terugblikken op wat er is gebeurd in het verleden. De strijd die de Marrons hebben gevoerd, het leed van hun voorouders, en hun strijd om de vrijheid.

Hoewel deze dag een Marrondag is, herdenkt de gehele Surinaamse gemeenschap deze dag. De VHP feliciteert alle Surinamers, maar “in het bijzonder de Marronbroeders en -zusters met de herdenking en viering van de Dag van de Marrons.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May