Snijders: ‘Afzettingsvergadering’ onwettig
09 Oct 2012, 13:30
foto
Errol Snijders, voorzitter Moederbond


“De vergadering die de geschorste bonden van de AVVS ‘De Moederbond’ vandaag hebben gehouden is een illegale handeling, het is onwettig en tegen de statuten”, zegt Errol Snijders, voorzitter van de vakcentrale aan Starnieuws. De vergadering waar de bonden op wijzen en die niet zou zijn gehouden is op 13 september gehouden, legt hij uit.

Vier bonden hadden een vergadering aangevraagd aan het verbondsbestuur en hadden een eigen agenda opgesteld. Ze stapten naar de rechter om de uitgeschreven vergadering van 13 september te stuiten. De kortgedingrechter besliste volgens de raadsman van de Moederbond in het nadeel van de aanvragers en is het verzoek afgewezen. “De vergadering is dus op 13 september gehouden. De bonden die de vergadering hadden aangevraagd waren afwezig en hebben zich ook niet laten vertegenwoordigen,” zegt Snijders. “Ze hebben zelfs geen bericht van verhindering gestuurd, zo onbehoorlijk zijn ze.” Hij vraagt zich af hoe ze nu doen voorkomen dat de vergadering niet is gehouden.

De vergadering die vandaag is belegd is op verzoek van drie bonden van de Moederbond gehouden. Het gaat om de personeelsbonden bij de STVS, de Dienst Invoerrechten en Accijnzen en de Milieu-inspecteurs bij het BOG. De werknemersbond van Ashiana is geen lid meer van de Moederbond, benadrukt Snijders. Hij is ook niet te spreken over de wijze waarop deze bond onder leiding van Murwin Leeflang is overgestapt naar de vakcentrale C-47. “Onbehoorlijk,” vindt Snijders het. Hij wijst erop dat een bond nimmer lid kan zijn van twee vakcentrales. “Dat is willen eten van twee en drie walletjes. In de wereld is dat nergens geaccepteerd.” Snijders stelt dat we leven in een geciviliseerde wereld “en meneer Leeflang weet gewoon niet hoe het hoort. Hij denkt dat we in de jungle leven; zelfs bij de dieren zijn er regels, geschreven en ongeschreven regels.”

De Moederbondsvoorzitter voegt eraan toe dat hij geen boodschap heeft aan de brief die het zogenaamde interim-bestuur voor hem heeft. “Wij kijken wat op ons afkomt en gaan daar samen met onze raadsman naar kijken.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May