Freddy Brug belast met voorlopige leiding 'Moederbond'
09 Oct 2012, 12:45
foto
De leden van het interim-bestuur van 'de Moederbond'.


Freddy Brug is door 27 bonden van AVVS 'de Moederbond' benoemd tot de nieuwe voorzitter van de vakcentrale. De besturenvergadering van de bonden hebben vandaag een interim bestuur gekozen op een zelf belegde algemene ledenvergadering.

Errol Snijders, die afgezet is door de besturenvergadering, krijgt een brief waarin staat dat hij niet langer de leiding heeft van de vakcentrale. Hij moet aftreden en alle bescheiden overdragen aan het interim bestuur.

Legitieme vergadering
Brug zei na afloop van de besturenvergadering dat het om een legitieme ledenvergadering gaat. Vier bonden van 'de Moederbond' hadden op basis van het huishoudelijk reglement een vergadering aangevraagd. Toen de termijn was verstreken en Snijders de vergadering niet had uitgeschreven, mochten de aanvragers op basis van de bepalingen van de organisatie, zelf de bijeenkomst houden.

Op de vergadering hadden 27 bonden de presentielijst getekend. Twee waren niet aanwezig toen de motie in stemming werd gebracht om het bestuur-Snijders af te zetten. 27 besturen hebben unaniem besloten om vóór de motie te stemmen. Brug zegt dat het hier gaat om het overgrote deel van 'de Moederbond'. Hij wil zo snel mogelijk komen tot herstel van de eenheid. Het interim bestuur bereidt de definitieve verkiezingen voor.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May