IMF waarschuwt voor zwakke wereldeconomie
09 Oct 2012, 17:00
foto


Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft gewaarschuwd dat het wereldwijde economisch herstel wordt verzwakt als overheidsbeleid er niet in geslaagd het vertrouwen te herstellen.

Hij voegde daaraan toe dat het risico van verdere verslechtering van de economische vooruitzichten "aanzienlijk" is en is toegenomen. Het IMF heeft zijn raming voor de wereldwijde groei in 2013 gedegradeerd tot 3,6% van de 3,9% die hij had voorspeld in juli.

Minister Adelien Wijnerman en Centrale Bankpresident Gillmore Hoefdraad wonen de jaarvergadering van het IMF in Tokyo, Japan bij. De landen zullen op de bijeenkomst een uiteenzetting geven over de ontwikkeling van hun monetaire positie. De vergadering begint op 12 oktober en duurt tot 14 oktober.

Griekenland zwaarst getroffen
Eén van de grootste verlagingen was voor de Britse economie, die volgens de verwachtingen van het IMF dit jaar zal krimpen met 0,4%. De zwakte in de eurozone is één van belangrijkste redenen voor de verlaging.

Griekenland is het zwaarst getroffen land van de zeventien landen in de eurozone. De Duitse leider Angela Merkel is vandaag in Griekenland, waar de beveiliging zwaar is opgevoerd. Het is de eerste reis van Merkel sinds de crisis in de eurozone bijna drie jaar geleden uitbrak.

Ongeveer 7.000 politieagenten zijn op de been gebracht en zijn openbare bijeenkomsten in bepaalde gebieden van de stad verboden. Demonstranten zijn gewaarschuwd om "de vrede te beschermen". Het bezoek komt in een tijd waarin Griekenland dingt naar nieuwe verlagingen van zijn schuld van US$ 17 miljard en hoopt in aanmerking te komen voor meer financiële hulp.

Analisten zeggen dat vele Grieken Merkel zien als de auteur van de bezuinigingsmaatregelen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May