Bewoners Nieuw Amsterdam klagen over drinkwater
08 Oct 2012, 19:30
foto


De bewoners van Nieuw Amsterdam klagen erover dat er al langer dan een week geen water uit de kraan komt. Ook de voorraden die ze hebben, zijn op. Volgens hen wordt er slechts één keer in de week water gedistribueerd. Dit is niet voldoende om te voorzien in de behoefte.

De bewoners merken op dat er geen druppel water uit de leidingen komt, laat staan uit de kraan. “Er is telefoonnummer, 354007, doorgespeeld aan ons. We moeten op dit nummer bellen indien we water nodig hebben. Maar, we blijven bellen en er wordt helemaal niet opgenomen. U kunt ook bellen om na te gaan en dan zult u merken dat we gelijk hebben”, vertelt een bewoner. Starnieuws heeft gebeld naar het nummer en er is niet opgenomen.

Ondankbaar
Districtscommissaris (dc) Ingrid Bink van Commewijne beweert dat er alles aan gedaan wordt om iedereen die water nodig heeft in hun behoefte te voorzien. Het nummer waarop er gebeld moet worden is 322260/322280. “De mensen moeten zich laten registreren en ze krijgen drinkwater tot aan huis gratis bezorgd. Soms dezelfde dag nog, zo niet de volgende dag dan. Ze mogen zelf bepalen hoeveel water ze nodig hebben. Ik vind het zo erg dat bepaalde mensen zo ondankbaar zijn, terwijl we zo onze moeite doen en tot laat in de avond water distribueren. Het hele district kampt met een tekort aan drinkwater”, deelt Bink mee.

De dc legt uit dat er al langer dan twee weken water gedistribueerd wordt. Ze kan nog niet praten over een structurele oplossing. Het station te Meerzorg zal een volledige beurt krijgen en er zal uitgebreid worden. De watercapaciteit zal opgevoerd worden, zodat iedereen zich kan voorzien in de waterbehoefte. Ze benadrukt dat het plan al klaar ligt, maar wanneer de uitvoering daarvan plaats zal vinden kan ze nog niet aangeven.
Bink vraagt de plaatselijke bewoners om zuinig met het drinkwater om te gaan en bij de levering zoveel mogelijk voorraden op te slaan.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May