Jurist Freddy Kruisland is niet meer
08 Oct 2012, 11:37
foto


De jurist Freddy Kruisland (73) is vanmorgen na een lang ziekbed overleden. "Wij zijn een belangrijke steunpilaar kwijt", zegt Henk Kamperveen, directeur van radio/televisie ABC aan Starnieuws. Kruisland was vanaf de jaren tachtig panellid van Welingelichte Kringen op ABC.

Het was enige tijd bekend dat de jurist ongeneeslijk ziek was. Hij heeft zijn ziekte dapper gedragen. "Wij gaan zijn kennis en gedrevenheid heel erg missen. Hij heeft veel gedaan voor de rechtsstaat. De nabestaanden van 8 december 1982 heeft Kruisland met raad en daad bijgestaan", zegt Kamperveen.

De Rotary clubs in Suriname hebben Kruisland op 2 oktober onderscheiden met de Rotary Vocational Excellence Award 2012. Betty Goede, voorzitter van de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede (OGV) merkte toen op dat Kruisland zonder een cent te vragen vanaf 2000 de organisatie heeft bijgestaan.

Stanley Marica, deken van de Orde van Advocaten, wees op de enorme kennis van Kruisland over de rechtswetenschap. Hij merkte op dat de jurist aan collega's het advies gaf om te gaan studeren als ze een goede advocaat willen zijn. Volgens Kruisland is de studie op de universiteit niet voldoende om te excelleren in het vak.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May