FOLS en BvL willen indexering lonen ambtenaren
08 Oct 2012, 07:00
foto
Marcelino Nerkust, president van de FOLS.


De Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) en de Bond van Leraren (BvL) zullen de indexering van salarissen van ambtenaren als belangrijkste inzet hebben bij de onderhandelingen. Vandaag begint vicepresident Robert Ameerali samen met minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken de onderhandelingen met de bonden. Om 14.00 uur wordt de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) ontvangen.

Marcelino Nerkust, president van de FOLS zegt aan Starnieuws dat in april en september reeds oriënterende gesprekken hebben plaatsgevonden met de vicepresident. Toen is aan Ameerali reeds voorgehouden dat de salarissen van de ambtenaren waardevast moeten worden. Door de indexering wordt de inflatie automatisch gecorrigeerd. De FOLS en de BvL worden vandaag ook ontvangen op het kabinet van de vicepresident.

Tot echte onderhandeling is het nog niet gekomen, zegt Nerkust. Maar voor de FOLS en BvL, die samen optrekken, is indexering belangrijk. Dit was al aan de orde nog voor er sprake van het Functie Informatie Systeem van de Overheid (Fiso). Nerkust merkt op dat deze kwestie geparkeerd was, maar niet van de baan is. "Wij werken dus niet met percentages maar gaan voor indexering", stelt Nerkust. Hij benadrukt dat het resultaat terug zal moeten werken tot 1 januari 2012.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May