Nickerie houdt eerste dierendag op het Brasa-plein
07 Oct 2012, 13:05
foto
Dierenarts Ben Lieveld bezig een hond te onderzoeken.


Met het thema: ‘Broko A Keti, Lespeki Ala Meti’ viert Nickerie voor de eerste keer dit jaar, vandaag, dierendag op het Brasa-plein. De afdeling Natuurbeheer Nickerie, sectie educatie en voorlichting van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), heeft de organisatie op zich genomen. Park Zangvogel Organisatie heeft ook een bijdrage geleverd door drie zangvogelwedstrijden te houden, waarbij de winnaars trofee ’s kregen van de organisatie.

Astrid Moor van RGB geeft aan dat voor de kinderen een tekenwedstrijd georganiseerd is waarbij vanuit de afdeling gezorgd is voor voorlichting over beschermde diersoorten. Het publiek had ook de mogelijkheid om zijn huisdieren mee te nemen en de dieren met de beste verzorging kwamen in aanmerking voor een prijs.

De dierenarts Ben Lieveld heeft ook meegewerkt aan dit project en gaf adviezen over verzorging van beesten. Moor zegt aan Starnieuws dat weinig mensen echt waarde hechten om lief te zijn voor hun dieren. “We willen met deze dag aangeven dat mensen dieren moeten waarderen zoals wij mensen recht hebben om te leven, hebben dieren ook recht daarop. Kinderen hebben hun puppy's, marmotten, zangvogels en ook nog grote honden meegenomen. We zijn erg blij dat deze kinderen hun dieren hebben gebracht om te participeren. Volgend jaar hopen wij op een grotere opkomst van het publiek”, zegt Moor.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May