HI moet onaangekondigd weegbruggen controleren
07 Oct 2012, 17:00
foto


Het ministerie van Handel en Industrie (HI) heeft keurig netjes in een advertentie aangekondigd dat de jaarlijkse keuring van weegwerktuigen en gewichten zal plaatsvinden. Dit zal van 16 tot 19 oktober gebeuren in Nickerie. Boerenorganisaties vinden dat er geen bekendmaking moest worden geplaatst wanneer de ijking en herkeuring zal plaatsvinden.

Harrinandan Oemraw van de Surinaamse Padieboeren Associatie en Bramdew Rampedarath van de Vereniging van Padie Producenten zijn eensgezind hierin. De ervaring leert hen dat de padie opkopers de weegbruggen achteraf weer instellen. Beide voorzitters zeggen aan Starnieuws dat het HI vrij plotseling, onaangekondigd, invallen moet doen.

Werk van gemaakt
Oemraw en Rampedarath zijn HI-minister Raymond Sapoen zeer erkentelijk hiervoor. “Ik heb de afgelopen tijd bezoek gehad van de afdeling van HI en ik heb ze uitgebreid met de medewerkers gesproken. Ik heb ze van alles verteld en ik heb meteen de ervaringen van de landbouwers meegedeeld. Het ministerie zal nu verder kijken hoe met al deze gegevens gewerkt zal worden. Minister Sapoen heeft heel snel werk van gemaakt en we zijn hem hiervoor dankbaar”, benadrukt Oemraw.

Rampedarath vindt dat het probleem niet verholpen wordt. De HI-bewindsman heeft volgens hem goede bedoelingen, maar de aanpak is verkeerd. “Door de bekendmaking zijn alle fraudeurs op de hoogte gesteld. Dus alle weegbruggen zullen perfect zijn en na de ijking zal blijken dat er geen vuiltje aan de lucht is. Dan zal er weer gezegd worden dat boeren zomaar klagen en andere bekladden. Om achter de waarheid te komen, moeten er invallen gedaan worden”, stelt Rampedarath.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May