Inter Moengotapoe, winnaar Presidentscup 2012
06 Oct 2012, 22:10
Inter Moengotapoe wint de Presidentscub drie keer op een rij.

In een goed bezet André Kamperveenstadion won Inter Moengotapoe onder aanvoering van Ronnie Brunswijk, zaterdagavond met 3-2 van landskampioen
Robinhood. De ruststand was 1-0 voor Inter Moengotapoe. Gezien de leegloop bij Robinhood, tijdens de transferperiode waren velen benieuwd hoe de nieuwe ploeg van Robinhood eruit zou zien en of zij inderdaad door Inter Moengotapoe overklast zou worden.

Robinhood met in haar gelederen Jap a Joe en Weibolt, die eerder al voor de club hebben gespeeld, heeft vanaf het begin van de wedstrijd laten zien zich niet gemakkelijk naar de slachtbank te zullen laten leiden. Robinhood liet via goed opgebouwde aanvallen zien haar mannetje te kunnen staan. Het duurde tot de 43ste min van de eerste helft alvorens Inter Moengotapoe tot scoren kwam. Het doelpunt werd gemaakt door ex-Robinhooder tevens ex-WBC-speler Emilio Limon.

Brunswijk in de basis

Opvallend was dat bij Inter Moengotapoe Ronnie Brunswijk in de basis was opgesteld en tevens de club aanvoerde. In de tweede helft was het Inter Moengotapoe die sterk begon en dat resulteerde ook in het tweede doelpunt gescoord door Amaaktie Maasie, die voor Brunswijk kwam invallen. Het was dezelfde speler die enkele minuten daarna zijn club op 3-0 bracht. Robinhood kreeg via de spelers Steven Dima en Kensaini de gelegenheid om twee doelpunten te scoren, net niet genoeg om de wedstrijd te winnen.

De aftrap van de wedstrijd werd gedaan door vicepresident Robert Ameerali, die president Desi Bouterse vertegenwoordigde. Na de wedstrijd reikte minister Ismanto Adna van Sport en Jeugdzaken een cheque ter waarde van SRD 17.000 en een beker aan de captain van Robinhood.
De Presidentscup en een bedrag van SRD 35.000 ging naar de winnaar Inter Moengotapoe. De cheque werd overhandigd door Ameerali. Inter Moengotapoe heeft de Presidentscup drie keer op een rij gewonnen.