Miskin: Suriname onterecht op lijst geplaatst door VS
06 Oct 2012, 17:30
foto
Minister Michael Miskin begroet delegatieleider van de VS-ambassade Margaret Mckean. Naast hem directeur Steven Relyveld van ATM. (Foto: ATM)


Minister Michael Miskin van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM) vindt dat Suriname onterecht door de Verenigde Staten is geplaatst op een lijst van goederen, waarbij er sprake is van kinderarbeid. Suriname is nieuw toegevoegd op de lijst om Amerikaanse ondernemers te waarschuwen voor import van goederen waarbij kinderen betrokken zijn bij de productie.

De leiding van ATM had vrijdag een onderhoud met een delegatie van de Amerikaanse ambassade die bestond uit Margaret Mckean, Dena Brownlow en Rachidie Frangie. Het zijn twee lijsten, maar de Amerikaanse functionarissen gaven aan dat wat Suriname betreft, het om de productie van goud gaat.

Onjuist beeld
Miskin zegt aan Starnieuws dat hij de ambassade te kennen heeft gegeven dat het misplaatst is om Suriname op de lijst toe te voegen. Hij benadrukt dat ATM ook deel uitmaakt van de teams die de goudvelden aandoen met de commissie Ordening Goudsector. "Mij is niet gerapporteerd dat er sprake is van kinderarbeid. Kinderen zijn niet in loondienst op de goudvelden", stelt Miskin.

Nadat zaken duidelijk gemaakt zijn aan de ambassade, werd ineens niet meer gesproken over kinderen in loondienst, zegt Miskin. Toen kwam het gesprek op aanwezigheid van minderjarigen op de goudvelden. Door de situatie in het binnenland nemen ouders hun kinderen mee op de goudvelden. Miskin merkt op dat er gesproken is over de locale situatie die te maken heeft met de traditie van leefgemeenschappen in het binnenland. De ambassade heeft beloofd zaken uit te zoeken. Miskin zegt dat uiterlijk deze maand ATM uitsluitsel verwacht.
Advertenties

Saturday 25 September
Friday 24 September
Thursday 23 September