Havo 3 sluit ontgroening succesvol af
06 Oct 2012, 13:30
foto
Een seniorenburger zit op zijn gemak te kijken naar de 'groentjes' die binnenkomen bij Huize Ashiana. (Foto: Leroy Troon)


Havo 3 heeft als eerste middelbare school de jaarlijkse ontgroening van de nieuwe leerlingen achter de rug. De decanen wilden twee volle dagen hebben voor deze activiteit. Alleen scholieren die van de muloschool afkomstig zijn, hebben meegedaan aan de ontgroening, met als thema 'saamhorigheid'.

De eerste dag, donderdag, hebben de 'groentjes' kennis gemaakt met de leraren. Assembleelid Melvin Bouva, heeft als succesvolle jongere, een motivational talk gehouden. Hierna legde directeur Soesila Angoelal de spelregels van de school en de normering aan hen uit. Daarna zijn ze flink gedrild door de groentjesleiders. Behalve ochtendgymnastiek en rennen op het schoolterrein, hebben ze zich ook nuttig gemaakt. De leerlingen kregen de opdracht om het erf te verfraaien met sierplanten, die ze moesten meenemen. Zij hebben ook meegedaan aan de 'talentenjacht'.

Dag 2
Op de tweede dag, vrijdag, zijn de nieuwelingen naar Huize Ashiana gegaan. Hiervoor kreeg de school bijstand van de Motor Surveillance Dienst van de politie. De seniorenburgers kregen beschuit en fruit van de 'groentjes'. Met deze activiteit leren de scholieren om dienstbaar te zijn en dankbaarheid te tonen voor het werk dat senioren gedaan hebben voor het land.

Teruggekomen op school, hebben alle negen groepen een gerecht klaargemaakt, dat werd beoordeeld door een proefcommissie van leraren. Na twee dagen flink op de proef te zijn gesteld, was het de beurt van de groentjes voor de vergelding. De twintig groentjesleiders werden behoorlijk onder handen genomen door de nieuwelingen die hiermee aantoonden dat zij 'ontgroend' zijn. Voorzitter van het decanaat, Vernon Kersout, en de groentjesleiders hebben de ontgroening hierna geëvalueerd en zijn tevreden met het resultaat.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May