Simons verontschuldigt DNA voor 3 uur later begin vergadering
04 Oct 2012, 17:00
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Simons


De openbare vergadering van De Nationale Assemblee die voor vandaag om 13.00 uur was uitgeschreven, is bijkans drie uren later begonnen. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons vond het passend het college hiervoor te verontschuldigen en zei dat het niet ligt aan problemen om te vergaderen of dat leden zich niet hebben gehouden aan afspraken.

Simons deelde mee dat de late aanvang te maken heeft met extra bijkomstigheden en werk waarin het parlement verwikkeld is geraakt. Eerst was er een huishoudelijke vergadering waar gedebatteerd is over het samenstellen van de commissies huisvesting en anti-tabakswet. Deze twee commissies zijn dringend nodig omdat de begrotingsbehandeling zal beginnen met discussies rond huisvesting. Dat is al over een week het geval. De commissie moet hiervoor zich buigen over de wettelijke procedures en de wet voorbereiden. Over de anti-tabakswet is al lange tijd sprake in het college en is vandaag eindelijk de commissie samengesteld.

Snellere behandeling
Andere reden voor de late aanvang is volgens Simons de discussie in de huishoudelijke vergadering over een snellere behandeling van de wet ‘Toezicht Geldtransactiekantoren’ die vandaag in de openbare vergadering wordt behandeld. Simons zegt dat de parlementaire commissie die belast is met deze wet, nog met de regering heeft moeten ‘onderhandelen’ om de behandeling van de wet vlotter te laten verlopen.

Het college heeft vandaag ook een bezoek ontvangen van het Surinaams Bijbelgenootschap. De organisatie heeft de volksvertegenwoordiging gevraagd haar actie tegen huiselijk geweld te ondersteunen. Hierover is met het Bijbelgenootschap gesproken en het parlement zal volgens Simons deze actie zeker ondersteunen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May