Pokie en Ajaiso verduidelijken positie in DNA
04 Oct 2012, 16:00
foto
Assembleelid Diana Pokie (staand) verduidelijkt haar positie en die van collega Waldie Ajaiso in De Nationale Assemblee.


De parlementariërs Diana Pokie en Waldi Ajaiso hebben vanmiddag hun positie in De Nationale Assemblee verduidelijkt. Pokie die het woord voerde aan het begin van de openbare vergadering, zegt dat zij en haar collega in de afgelopen periode hebben ervaren dat er serieuze pogingen zijn ondernomen om hen te royeren uit hun politieke partij BEP en terug te roepen uit het parlement.

“Gebleken is dat beide pogingen onrechtmatig zijn geweest. Vandaar dat ik vandaag hier sta om mijn werk als volksvertegenwoordiger voort te zetten”, zegt Pokie. Volgens haar hebben zij en Ajaiso sinds deze kwestie speelt een correct standpunt ingenomen. Zij motiveerde dat zij en haar collega leden zijn van de BEP, maar door de A Combinatie op de kiezerslijst zijn geplaatst om gekozen te worden in het parlement.

Interne aangelegenheid
Pokie zegt dat niet de BEP, maar de A Combinatie alleen gerechtigd is hen terug te roepen. “De A Combinatie zou dat kunnen wanneer wij de fractie verlaten en ons voegen bij een andere”, legde Pokie uit. Zij bedankt haar achterban en de A Combinatie voor alle ondersteuning.

BEP-fractievoorzitter Ronny Asabina vroeg terstond het woord na Pokie, omdat hij de naam van de partij die hij vertegenwoordigt, heeft gehoord in het betoog van Pokie. Asabina zegt duidelijk te willen maken dat het besluit van het Centraal Hoofdstembureau om de BEP, de ruimte te geven Pokie en Ajaiso terug te roepen past binnen de wet. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons sloot hierna deze discussie meteen en zei dat deze interne zaak van de BEP verder niet in het college besproken gaat worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May