SLM hervat na 8 jaar vlucht op Cayenne
04 Oct 2012, 08:00
foto
Passagiers stappen in op de inaugurele vlucht van de SLM naar Cayenne en Belem.


"Goeie reis". Nog een brassa. Nog een kusje. "Bel mi te yu lande yere". Het is druk bij de incheckbalie op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Er staan vier vluchten op het programma. Een kleinere groep gaat naar Cayenne, de nieuwste bestemming van de SLM. Na acht jaren heeft de 'national carrier' wederom de rechten voor deze route gekregen. Vandaag wordt de inaugurele vlucht uitgevoerd. De reis is om 7.20 uur begonnen.

De journalisten van diverse media zijn goed vertegenwoordigd. Zij zullen verslag doen van de inaugurele vlucht. Het is 40 minuten vliegen naar de hoofdstad van Frans-Guyana. Na een tussenstop op Franse bodem, wordt Belem, Brazilië, aangedaan.

Lijvig programma
De SLM streeft ernaar om elk jaar een nieuwe bestemming aan het vliegschema toe te voegen. De maatschappij heeft er voor dit jaar twee nieuwe routes bij. Sinds april wordt twee keer per week Georgetown, Guyana aangedaan. En vanaf vandaag prijkt ook twee maal per week de route Paramaribo-Cayenne-Belem.

Er is een lijvig programma opgesteld vanaf aankomst op de Frans-Guyanese luchthaven Rochambeau. Minister Falisie Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) zal dan namens Suriname speechen. Enkele prominenten zoals Jack Uden van de Associatie van Surinaamse Reisagenten, ex-minister Richel Apinsa namens de Staatsraad, Gerard Brunings, president-commissaris van de SLM zijn deel van de entourage. Ruim 100 mensen, ook commerciële passagiers, zitten op de eerste vlucht.

Alle buurlanden in vliegschema
Schoenen uit, riemen af, gescand worden. Dan pas zijn de passagiers veilig genoeg bevonden voor de vlucht. Er wordt nog snel 'breakfast' gepakt en genuttigd voor de oproep om te vertrekken te horen is in de vertrekhal en de VIP-room.

Met de toevoeging van Cayenne zijn nu alle buurlanden - Guyana, Frans-Guyana en Brazilië - opgenomen in het regionale vliegschema van de SLM.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May