SMS-boot defect bij Donderskamp
03 Oct 2012, 04:00
foto
De SMS-boot staat aangemeerd bij de steiger van Donderskamp aan de Wayamborivier. (Archieffoto Edward Troon)


De boot van de Scheepvaart Maatschappij Suriname (SMS) is dinsdagmorgen defect geraakt in de omgeving van Donderskamp. Op halve kracht kon het vaartuig het dorp nog aandoen. De boot kan echter niet terugvaren naar Paramaribo omdat het probleem ter plekke nog niet is verholpen. De SMS verzorgt elke eerste maandag van de maand de postdienst van Paramaribo naar Donderskamp.

Verschillende toeristen en personen die terug moesten keren naar Paramaribo, hopen dat er zo snel mogelijk een oplossing komt. Norine Bolman die met de boot zou terugkeren en zich op Donderskamp bevindt, zegt aan Starnieuws dat veel moeite is gedaan om een oplossing te vinden. Er is een boot van de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) ter plekke, maar die mag de SMS-boot niet slepen. Ook gestrande passagiers mogen niet vervoerd worden door de MAS-boot.

Oplossing zoeken
Starnieuws verneemt van de autoriteiten dat naar een oplossing wordt gewerkt. Vandaag zal nagegaan worden wat de boot mankeert. De mensen die gerekend hadden om met de boot naar Paramaribo te gaan, zullen worden vervoerd. De MAS-boot die ter plekke is, is niet geschikt om passagiers te vervoeren of de boot te slepen.

Bolman zegt dat de bootsman, kapiteins en basja's geprobeerd hebben hulp te krijgen. Enkele personen besloten om onder water te duiken om na te gaan wat het probleem is met de boot. "Maar ze konden niks doen en wij weten nog niet waar we aan toe zijn. Anderen moeten in Paramaribo naar het werk", legt Bolman uit. Zij hoopt vandaag naar de stad terug te kunnen keren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May