Ex-premier Schotte geeft niet op
02 Oct 2012, 10:00
foto


Ex-premier Gerrit Schotte blijft erbij dat hij de nieuwe interim-regering van Curaçao niet erkent. Hij verliet zijn werkkamer zondagavond, nadat hij er sinds zaterdag in had gebivakkeerd. Schotte vindt dat hij demissionair minister-president blijft tot de verkiezingen van 19 oktober.

Op Curaçao is sinds zaterdag een interim-regering benoemd. “Het interim-kabinet is illegaal en zelfs bij de beëdiging zijn fouten gemaakt”, zei Schotte aan de media. Hij zegt dat hij gewoon doorgaat met besturen. De MFK-partijleider stelt dat het volk bij de verkiezingen zal beslissen of hij juist handelt.

Intussen is de nieuwe premier Stanley Bertrain zondag ‘gewoon aan de slag’ gegaan. Hij stelde tegenover ANP dat Schotte gerust mag blijven zitten, tenzij de politie anders bepaalt. “Maar ik ga aan de slag en kan mijn werk overal doen als minister-president. Dat is niet afhankelijk van de werkkamer.” Volgens Bertrain is afgesproken dat het interim-kabinet in de eerste plaats een wet moet invoeren die de screening van nieuwe ministers bepaalt. Verder moet er meer vertrouwen komen in de financiële situatie van Curaçao, waarbij vooral de rust moet terugkeren.

Niks positiefs
De politie had zondagnacht het Fortplein afgesloten waar enkele tientallen MFK-aanhangers de nacht doorbrachten. Schotte had er tot laat vergaderd met zijn ministers. Hij beschreeft de installatie van het nieuw kabinet als een staatsgreep. Schotte vindt de invoering van een interim-kabinet onnodig en illegaal.

Met de installatie van het nieuw kabinet is Schotte ontslagen, wat hij weigert te erkennen. Volgens Schotte wil deze nieuwe regering niks positiefs uitvoeren de komende tijd, maar alles doen om hem buiten het kabinet te houden. Hij zegt dat het niet de eerste keer is dat geprobeerd wordt hem buiten het kabinet te houden. “Edsel Gumbs van de Veiligheidsdienst Curaçao heeft dit vanaf 2006 geprobeerd”, vertelt Schotte aan Radio Hoyer. “Via de veiligheidsdienst heeft hij zijn politieke opponenten laten achtervolgen en aftappen om een dossier op te bouwen. Al jaren van tevoren is hij hiermee begonnen.”

Schotte is zeker van zijn zaak dat hij gekozen wordt op 19 oktober. “ Ik doe niets illegaals of strafbaars. Niks kan bij buiten het kabinet houden, ik word door het volk gekozen.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May