CHS wil onderzoek naar relevantie 1%-regeling
01 Oct 2012, 23:00
foto
Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken ontvangt het verslag van de verkiezingen van 2010 van Lothar Boksteen, voorzitter van het Centraal Hoofd Stembureau.


In het verslag van de verkiezingen van 25 mei 2010, doet het Centraal Hoofdstembureau (CHS) veertien aanbevelingen voor een beter verloop van nationale verkiezingen die toekomst gehouden zullen worden. Voorzitter van het Centraal Hoofd Stembureau (CHS), Lothar Boksteen, overhandigde het verslag vandaag aan minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse zaken (Biza). In het document wordt uitgebreid beschreven hoe de verkiezingen per stembureau zijn verlopen.

Zo pleit het bureau voor een evenwichtige samenstelling bij de landelijke invulling van de stembureaus. Daarbij speelt ervaring van een aantal leden een grote rol. Uitgebreide en tijdige training van de alle leden van de hoofdstembureaus zijn noodzakelijk, geeft het CHS aan. Ook wil het orgaan dat er een studie komt naar de relevantie van de 1% regeling
.
Moestadja was ingenomen met het document dat uit 566 pagina’s bestaat, geeft de voorlichtingsdienst van Biza aan. Hij zegt te willen werken aan het realiseren van de wensen van het CHS zoals vervat in de aanbevelingen en zal het rapport bij de eerstkomende vergadering van de Raad van Ministers, bespreekbaar maken. De voorlichtingsdienst geeft aan dat het verslag slechts een beperkte oplage in boekvorm heeft. Degenen die interesse hebben in het document kunnen dat op cd verkrijgen.




Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May