Missen goed voorbereid op verkiezing
02 Oct 2012, 04:00
foto
Farida Soebhan geflankeerd door de finalisten van de Best Talent Act.


De tien dames die vrijdag zullen meedingen naar de Miss Suriname 2012 titel zijn goed voorbereid, zegt Farida Soebhan, vicepresident van organisator Apra. “Ze zijn goed getraind voor de grote dag.” De verkiezing wordt in het NIS gehouden.

De groep heeft zaterdag tijdens de ‘Show me your talent/Fashion Edition’ de sfeer geproefd. Er zijn twee competities gehouden. In de eerste ronde was er een modeshow, waarbij de contestanten creaties toonden van Surinaamse ontwerpers. De kleding en make-up waren afgestemd op ‘Moeder Aarde’. De tweede ronde van de show bestond uit een talentenact.

Rachel de La Fuente, Shalini Bhagoe en Tatiana Joedah werden door een vierkoppige jury uitgeroepen tot de finalisten van de Top Model Round. In de Best Talent Act eindigden Jefira Larijn, Rachel de La Fuente, Jennifer Dijksteel, Yarina D’Agrella en Cheryl Vanija in de finale. Deze contestanten zullen hun acts weer vertonen tijdens de Miss-verkiezing. “We hebben een voorronde dit jaar ingelast”, zegt Soebhan, “zo gaat het bij de internationale missverkiezingen.”

De overige contestanten voor de Miss Suriname titel zijn: Delaila Kasdjo, Norvhille Waterval en Acacia Kartosentono. Sirodjnie Kalicharan van Shine Institute is belast met de opmaak van de dames. “Het is een hele taak om tien missen op te maken. Maar mijn instituut doet altijd aan sociaal werk en we proberen wat terug te geven aan de samenleving. Wij blijven ons scholen om zo de internationale trend voort te zetten”, zegt ze aan Starnieuws.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May