Nieuw schooljaar van start
01 Oct 2012, 10:35
foto
Leerlingen van de Sint Petrusschool vol goede moed begonnen. (Foto: Edward Troon)


“Ik ben heel erg optimistisch over het komende schooljaar”, zegt Annie Baidjnath-Panday (juf Annie), schoolleider van de Sint Petrusschool, van het Rooms-Katholiek Bijzonder Onderwijs (RKBO), in Paramaribo-noord. Op deze school geven 29 leerkrachten les aan ongeveer 450 leerlingen.

Juf Annie vertelt aan Starnieuws, dat haar team van onderwijzers goed gemotiveerd en ready is. “We zijn iedere week in de vakantie bij elkaar geweest om de voorbereidingen te treffen. We hebben het programma tot uit den treuren bekeken. Hoe gaan we starten, hoe komen we de kinderen tegemoet. Wat doen we met kinderen die het niet halen. Van meubilair en boeken zijn we helemaal voorzien. We zijn er helemaal klaar voor.”

Hoog scoren
“Mijn vakantie was leuk, erg leuk zelfs, maar toch miste ik school”, vertelt Priscilla Cruden die vandaag in klas 5 b begint. Het vorige jaar is ze als beste overgegaan. “Ik zal zeker mijn best doen om dit jaar weer de beste van me klas te zijn.” Priscilla houdt van lezen en in haar vrije tijd doet ze aan ballet en tennissen.

De St. Petrusschool heeft vorig jaar boven het landelijk gemiddelde gescoord. De klassen 1 t/m 5 hebben weinig zittenblijvers en in de zesde klas zijn ruim 80% geslaagd. De schoolleider en haar team zullen er alles aan doen om deze prestaties te verbeteren: “we gaan proberen om het woord ‘zittenblijver’ helemaal weg te werken van deze school.

Edward Troon
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May