Nieuwe regering Curaçao leidt tot chaos
30 Sep 2012, 01:00
foto
Waarnemend gouverneur van Curaçao, mr. A.P. van der Pluim-Vrede, beëdigt Stanley Betrian als nieuwe (interim) premier.


Met de benoeming van een interim-kabinet op Curaçao is er een chaotische situatie ontstaan. De adjudant van de gouverneur van Curaçao maakte zaterdagmiddag de nieuwe regering onder leiding van Stanley Bertrian bekend.

De demissionaire premier Gerrit Schotte is met de benoeming ontslagen. Echter heeft de partij van de gewezen premier gezegd dat de benoeming illegaal is. Schotte heeft zich sinds de bekendmaking opgesloten in zijn werkkamer en weigert met zijn opvolger te praten.

Aanhangers van de partij van Schotte hebben zich opgesteld voor de deuren van het gebouw om te demonstreren. Zij staan niet toe dat de nieuwe minister-president Stanley Betrian zijn voorganger bezoekt. De demonstranten verklaarden dat “,niemand naar buiten gaat of naar binnen komt”. Schotte heeft zich al langere tijd verzet tegen de installatie van een interim-kabinet.

Nieuwe verkiezingen
Rond de benoeming was de laatste tijd veel te doen op Curaçao. Sinds 2 augustus is het kabinet van Schotte demissionair. Op 19 oktober zijn er nieuwe parlementsverkiezingen. Maar een meerderheid van het parlement wilde toch een interim-kabinet. Naast de minister-president zijn er maar drie andere ministers benoemd. Deze tussenregering moet onder meer de banden met Nederland en de financiële situatie op het eiland verbeteren.

Het interim-kabinet ziet er alsvolgt uit: mr. S.M. Betrian, Minister van Algemene Zaken en van Justitie;dr. J.M.N. Jardim, minister van Financiën en van Economische Ontwikkeling; S. Bodok MHA: Minister van Gezondheid, Milieu en Natuur en van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn en drs. Ing. C.G. Smits, minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport en van Bestuur, Planning en Dienstverlening.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May