Tjin Liep Shie: We gaan de criminelen oppakken
30 Sep 2012, 11:00
foto
Wnd korpschef Humphrey Tjin Liep Shie


Er komt nog dit jaar een politiepost te Asidonhopo. Minister Edward Belfort van Justitie en Politie en waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie hebben de veiligheidssituatie in het Boven-Surinamegebied vaker met elkaar besproken. In 2013 zal ook een politiepost gevestigd worden te Nieuw Aurora of Debike.

Tjin Liep Shie zegt aan Starnieuws dat "waar de criminelen zich ook schuilhouden, zij zullen worden opgepakt, ook in Goejaba". De politiebaas zegt heel tevreden te zijn met het optreden van het A-Team in het dorp Goejaba afgelopen vrijdag. "De twaalf man tellende eenheid van het A-Team heeft zich uiterst professioneel gedragen en heeft terughoudendheid betracht toen het met verzet werd geconfronteerd, maar heeft toch succes geboekt. Men moet beseffen dat het verzet tegen een zwaar gewapende gespecialiseerde eenheid ernstige risico's met zich meebrengt", benadrukt Tjin Liep Shie.

Herstellen overheidsgezag
Tijdens een krutu heeft granman Belfon Aboikoni gevraagd om politieposten te vestigen in Boven-Suriname. Tjin Liep Shie zegt dat de bewindsman intussen de toezegging aan het opperhoofd van de Saramaccaners heeft gedaan dat de politiepost dit jaar nog komt. De granman is ook bezorgd over de situatie in zijn gebied.

Boven Suriname kent volgens Tjin Liep Shie reeds geruime tijd onvoldoende overheidsgezag en daarbij springt de situatie in het grootste dorp Goejaba in het oog. "Enkele criminelen houden zich daar schuil en drugsgebruik komt veel voor. Het zal enige tijd, moeite en veel overleg en afstemming met het traditioneel gezag, lokale politici en de plaatselijke bevolking vergen, maar wij zullen de veiligheid verbeteren. Ik doe een beroep op de plaatselijke gemeenschap om samen te werken met de politie om de veiligheid in Suriname te garanderen", aldus Tjin Liep Shie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May