Illustratie zet kwaad bloed bij studielimieters
29 Sep 2012, 06:00
foto


Een illustratie waarop slechts de armen te zien zijn van mensen die verdrinken, heeft kwaad bloed gezet bij de Organisatie voor Studielimieters. Op haar website had het bestuur van de Anton de Kom Universiteit de illustratie gebruikt bij een oproep aan de studielimieters die voor het jaar 2006 zijn ingeschreven.

Het universiteitsbestuur heeft de groep opgeroepen om een brief op te halen bij de administratie. “Is het (plaatje) symbolisch voor ‘verdrink nu maar lekker’”, vraagt de organisatie zich af. De brieven die moeten worden opgehaald, zijn volgens de Organisatie voor Studielimieters voor een goed deel afschrijvingsbrieven.
“Als het zo wordt gezien, dan past de foto er inderdaad heel goed bij: De studenten wuiven uit, tevergeefs reikend naar hulp, want zij zullen nu gaan verdrinken in een maatschappij waar zij niet goed op voorbereid zijn door de universiteit”, schrijft de organisatie.

Zij vindt dat de universiteit zich op deze manier heel studentonvriendelijk opstelt. De illustratie bij de oproep is inmiddels vervangen door een ‘new message’. Desondanks vindt de Organisatie voor Studielimieters dat de universiteit geen goede communicatievaardigheden en bovendien geen respect naar haar studenten toe kan uiten. “En dat is slechts een deel van het integraal probleem.”

Instelling boete
Deze limieters zijn al bijna klaar met hun studie. Ook de studenten die al hun vakken hebben afgerond, maar op de universiteit wachten op goedkeuring van hun thesis, worden volgens dit besluit afgeschreven. Ze hoeven dus nog enkele (of geen) colleges te volgen. Dit betekent dat de universiteit niet aan hen verdient, zegt de organisatie. Het alternatief voor dit probleem is een boete die de studenten moeten betalen, stelt de organisatie voor. Op die manier kunnen de studenten hun studie afmaken en wordt de universiteit tegelijkertijd financieel sterker.

“Het is schandelijk en verontrustend dat het bestuur van de universiteit slechts monologen houdt en niet ingaat op dringende vragen vanuit de studentengemeenschap.” De Organisatie voor Studielimieters roept een ieder op om dit niet zomaar voorbij te laten gaan, maar de discussie op te pakken en zich te verdiepen in dit probleem. “Het gaat niet gewoon om wat studenten die lui waren en niet hebben gestudeerd. Het gaat om het slechte milieu dat heerst op onze eigen universiteit, het gaat om intimidatie, slechte kwaliteitsonderwijs, slechte motivatie van studenten en docenten en uiteindelijk gaat het om de vorming van onze jeugd voor een beter Suriname.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May