Meer dan 400 doden bij overstromingen in Pakistan
28 Sep 2012, 20:00
foto
Pakistan wordt al drie opeenvolgende jaren getroffen door overstromingen.


Bij moesson overstromingen in Pakistan zijn in de afgelopen twee weken meer dan 400 mensen gedood en meer dan 4,5 miljoen anderen getroffen. Daarnaast zijn tienduizenden dakloos geworden door zware overstromingen in de provincies Baluchistan en Sindh.

De overstromingen begonnen begin september in het noorden van het land. Pakistan heeft in de afgelopen twee jaar veel geleden door de verwoestende overstromingen. De ergste overstromingen waren in 2010, toen bijna 1.800 mensen werden gedood en 21 miljoen anderen werden getroffen.

De Nationale Rampenautoriteit zei vrijdag dat de laatste overstromingen vooral de mensen in de provincie Sindh - in het zuidelijke deel van het land – hebben getroffen. Zo’n 2,8 miljoen mensen lijden onder de gevolgen van het natuurgeweld.
In de provincie Punjab zijn bijna 890.000 mensen getroffen en in de provincie Baluchistan zo’n 700.000 personen. Een woordvoerder van de rampenautoriteit zei dat de overheid nog niet om buitenlandse hulp had gevraagd. "Het standpunt van de overheid is dat de situatie wordt aangepakt met eigen middelen."

De Europese Unie heeft vrijdag aangekondigd dat zij extra middelen, zo’n US 19 miljoen dollar, beschikbaar stelt om slachtoffers van de overstromingen te helpen.
"Deze twee nauwelijks vermelde crises in het noorden en zuiden van Pakistan beïnvloeden tienduizenden kwetsbare mensen, zei Eurocommissaris Kristalina Georgieva zei. "Zij zijn drie opeenvolgende jaren het slachtoffer van verwoestende moesson overstromingen, die hun levensonderhoud heeft vernietigd en hen heeft achtergelaten met aanhoudende voedseltekorten en honger."

De overstromingen hebben ook gevolgen voor de Indiase staat Assam en de noordelijke delen van Bangladesh.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May