Uitdelen schoolpakketten moet in de toekomst niet nodig zijn
27 Sep 2012, 22:30
foto
De kinderen staan in de rij voor een schoolpakket.


“Vernieuwingen op het bestuurlijke vlak, in het onderwijssysteem en op sociaal maatschappelijk gebied, moeten het uitdelen van pakketten aan kinderen van minder draagkrachtige ouders in de toekomst onnodig maken. Het is de bedoeling dat elke Surinamer geheel in lijn met de ideologie van de NDP, sociaal maatschappelijk steeds sterker wordt.” Woorden van Gordon Bolwerk, districtsraadslid van de NDP (afdeling Para) bij het uitdelen van schoolpakketten aan 2100 schoolkinderen uit Para.

Het gaat om een landelijke actie van de partij. Jeugdparlementariër Miriam Asadanoe is blij met dit initiatief. “Dit moet stimulerend werken voor leerlingen om hun best te doen op school.” Er is volgens Asadanoe een registratie vooraf geweest van kinderen die in aanmerking kwamen van een schoolpakket. Deze registratie werd uitgevoerd door structuren van NDP-Para en de jongerenorganisatie Para Youth.

De middelen voor het aanschaffen van de pakketten zijn gedoneerd door ondernemers binnen en buiten Para en deels door het Kabinet van de President. De waarde van een schoolpakket ligt in de 50 SRD en het pakket is bestemd voor leerlingen van basis- en VOJ-scholen. Er zijn al 1000 pakketten verstrekt aan kinderen van inheemse dorpen in Para-Zuid. Vandaag wordt het Noorden van Para aangedaan. De afsluiting is zaterdag in het oostelijk deel van Para en het ressort Carolina.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May