Suriname en Indonesië willen handelsrelaties verbeteren
26 Sep 2012, 21:00
foto


Het verbeteren van de handelsrelaties tussen Suriname en de Republiek Indonesië staat hoog op het programma van beide regeringen. De landen zullen handelsdata uitwisselen en aangeven welke investeringsmogelijkheden er wederzijds zijn. Deze punten stonden centraal bij een bezoek van een delegatie van de ambassade van de Republiek Indonesië onder leiding van ambassadeur Nur Syahrir Rahardjo, aan de minister van Handel en Industrie (HI), Raymond Sapoen.

Tijdens dit bezoek hield de staf van HI een presentatie over de investeringsmogelijkheden voor exponentiële exportproducten. Uit de statistieken blijkt dat de export van Suriname naar Indonesië in 2011 een stijging vertoonde van ruim 3 miljoen US$.

Naast het uitwisselen van handelsdata, willen de landen ook meer overleg plegen over hun handelsbeleid. De Indonesiërs zijn vooral geïnteresseerd in de houtverwerkingsindustrie. Het gebrek aan contact tussen de private sector van beide landen wordt als een handicap ervaren; hier moet dan ook verandering in komen. De voorlichtingsafdeling van HI meldt, dat in november een handelsdelegatie naar Indonesië zal vertrekken voor het maken van concrete afspraken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May