SRD 75 miljoen voor bijzonder lager onderwijs
27 Sep 2012, 10:00
foto


Het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) heeft voor de exploitatie van het bijzonder lager onderwijs SRD 75 miljoen op zijn begroting opgenomen voor het dienstjaar 2013. Dit bedrag is samengesteld uit, aanschafkosten, materiële kosten, personeelskosten (salarissen) en een ouderbijdrage. Dit jaar is voor deze post SRD 72 miljoen begroot.

In de begroting die vanmorgen door president Desi Bouterse wordt aangeboden aan De Nationale Assemblee, wordt aangegeven dat het beleid van het Minov er op is gericht onderwijs toegankelijk te maken voor eenieder. Aangezien onderwijszorg, staatszorg is, is er naast het openbaar onderwijs ook alle aandacht voor het bijzonder onderwijs.

335 basisscholen
In de begroting wordt een overzicht gegeven van de spreiding van het basis onderwijs in Suriname. Landelijk zijn er 335 basisscholen verdeeld over de tien districten. Hierin zijn opgenomen de openbare basisscholen, de bijzondere scholen (scholen met een religieuze achtergrond en het speciaal onderwijs. Paramaribo staat met 134 scholen boven aan de lijst. Coronie telt slechts 4 scholen op dit niveau.

Voor wat betreft het voortgezet onderwijs voor junioren zijn er landelijk 124 scholen. Het gaat om het Mulo,- LBGO, LBO-A (ETS/EBO), het LTS/SATS/ATV, en het LHNO. Paramaribo heeft ook op dit niveau de meeste, 61 scholen. Voor de Anton de Kom Universiteit van Suriname is voor het komende jaar SRD 60 miljoen opgebracht. Naschoolse opvang is goed voor SRD 25.8 miljoen.
Voor apparaatskosten is op de begroting voor directoraat Onderwijs SRD 489, 4 miljoen opgebracht. Beleidsprogramma's zijn geraamd op SRD 260,8 miljoen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May