FTeW werkt aan volwaardige academici
26 Sep 2012, 02:00
foto


De Faculteit der Technologische Wetenschappen (FTeW) van de Anton de Kom Universiteit van Suriname heeft dit jaar ruim 240 studenten ingeschreven. Met dit aantal steekt FTeW boven de andere faculteiten uit. Deze nieuwelingen krijgen vandaag een training, Step Into Leadership Conference, van Ray Jong A Lock aangeboden. Dit zegt Ignaas Jimidar van de studentencommissie aan Starnieuws.

Jimidar vindt het belangrijk dat studenten die beginnen aan een universiteitsstudie de nodige skills krijgen. “We hebben ervoor gekozen om een mini-versie van de ‘Step Into Leadership Conference’ te draaien. Zo weten de studenten hoe ze een goede tijdsindeling voor hun studie kunnen maken (time management), onderling netwerken (met studenten van andere richtingen praten om tot oplossingen te komen die vakoverschrijdend zijn), maar om ze ook assertiever te maken. Daarnaast moeten de studenten gewoon een professionele houding hebben naar buiten toe. Hiermee hopen we dat ze hun studie sneller afronden”, deelt Jimidar mee.

Jimidar benadrukt dat steeds meer studenten kiezen voor de FTeW. Volgens hem zien de studenten het belang van een technische studie in. Verder kunnen ze al vanaf hun bachelorsfase naar het buitenland gaan om verder te studeren. Wel zijn er hoge kosten hieraan verbonden en niet eenieder kan dit permitteren. “De studierichtingen Delfstofproductie en Infrastructuur hebben nog steeds de meeste studenten (boven de 50). En dit jaar is het een record van meer dan 240 studenten”, deelt Jimidar mee. Hij hoopt dat de nieuwelingen veel zullen hebben aan de training, waardoor ze een goed begin maken met hun studie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May