SRD 80 miljoen voor versterking kabinet president
25 Sep 2012, 08:00
foto


Voor de institutionele versterking van het kabinet van de president is op de begroting van Binnenlandse Zaken SRD 80 miljoen opgebracht voor 2013. Voor de nieuwbouw van De Nationale Assemblee en herinrichting is SRD 15 miljoen op de begroting voor het komende jaar gereserveerd. Ook de kustwacht is ondergebracht bij Binnenlandse Zaken voor een bedrag van SRD 50 miljoen.

Binnenlandse Zaken beheert de financiële administratie van onder andere het kabinet van de president, vicepresident en De Nationale Assemblee. Ook de binnenlandse veiligheid komt voor een deel voor op de begroting van het directoraat Algemene Zaken. Aangezien kustwacht onderdeel is van de nationale veiligheid, is deze post nu hier ondergebracht. Diverse ministeries hebben te maken met de kustwacht.

Institutionele versterking
Voor de institutionele versterking van het kabinet van de president moeten panden worden aangekocht. Het uitvoeren van projecten met interne en externe consultants en vormgeving aan de nationale veiligheid maakt hier deel van uit. Komend jaar is voor bijzondere aanschaffingen voor de Centrale Inlichtingen en Veiligheids Dienst (CIVD) SRD 14 miljoen opgevoerd op de begroting.

Voor aanpassingen aan het gebouw en inventaris van het kabinet van de vicepresident SRD 5 miljoen gereserveerd en nog eens SRD 5 miljoen voor uitbreiding faciliteiten kabinet. Voor institutionele versterking is SRD 4.5 miljoen uitgetrokken. E-governance kost SRD 5 miljoen. De apparaatskosten voor directoraat Algemene Zaken is begroot op ruim SRD 262 miljoen. Beleidsprogramma's van dit directoraat is uitgerekend op SRD 131.6 miljoen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May