OW trekt SRD 243,2 miljoen uit voor woningbouw
25 Sep 2012, 01:00
foto
Beleidsprogramma directoraat Bouwkundige Werken en Ruimtelijke Ordening.


Op de begroting van het ministerie van Openbare Werken (OW) is voor het komende jaar SRD 243,2 miljoen uitgetrokken voor de bouw van woningen. SRD 85.000 miljoen zal opgebracht worden ten laste van de reguliere begroting, terwijl SRD 158.2 miljoen door een lening van China zal worden gefinancierd. Het gaat om woningen die in het gehele land gebouwd zullen worden.

Dit blijkt uit de ontwerpbegroting van OW. Donderdag zal president Desi Bouterse de begroting voor 2013 in een buitengewone vergadering aanbieden aan De Nationale Assemblee. Voor het directoraat Bouwkundige Werken en Ruimtelijke Ordening is SRD 294,2 miljoen uitgetrokken voor beleidsprogramma's. Het budget voor beleidsprogramma's van directoraat Civieltechnische Werken en Dienstverlening is gesteld op SRD 327,3 miljoen. De grote hap, SRD 155 miljoen, bij dit directoraat is bestemd voor de aanleg en verbetering van wegen.

Nieuwe beleidsinzichten
OW zal het komende jaar meer inhoud geven aan nieuwe beleidsinzichten. Het gaat om vergroting van de efficiëntie van het ministerie bij de uitoefening van zijn taakstelling. Genoemd worden herstructurering van het ministerie en de uitvoering van het woningbouwprogramma "met een gestelde doel van circa 18.000 woningen gedurende de zittingsperiode van de huidige regering".

In de begroting wordt aangegeven dat op diverse locaties woningen zullen worden gebouwd. Hiertoe zullen met nationale en internationale bedrijven samenwerkingsverbanden worden aangegaan. Minister Ramon Abrahams heeft op 27 juli dit jaar een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Export-Import Bank van China ter financiering van de bouw van 1000 woningen (Dalian huizenbouwproject). Er is US$ 47,3 miljoen geleend. Er zijn verschillende terreinen geïdentificeerd voor de bouw. 40 ha in het district Nickerie, deel uitmakende van de Stalweide in de Clarapolder, zal bouwrijp worden gemaakt. Hier zullen 600 huizen worden gebouwd. Komend jaar zal ook veel aandacht besteed worden aan de bouw en uitbreiding van lands gebouwen en ambtenarenwoningen. Hiervoor is SRD 46 miljoen begroot.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May