Family-day Groningen succesvol
23 Sep 2012, 18:30
foto
Jerrel van Embricqs, winnaar wedstrijd waterscoorter. (Foto: Wanita Ramnath)


De felle zon, een stralende hemel en een drukte vanjewelste. Van baby’s tot seniorenburgers, alle bevolkingsgroepen zijn op de been. Van groentetent tot schaafijs, van drank tot watermeloen. De family-day te Groningen in het district Saramacca is een groot succes geworden. Deze dag is georganiseerd door het districtscommissariaat en de organisatie Friends om de watersport en het district te promoten.

Rieshi Ramkhelawan, voorzitter van Friends, kan zijn vreugde niet genoeg aan Starnieuws tonen. “Ik ben zo blij, want ik heb heel graag iets voor mijn geboortedistrict willen doen. Dit project was een pilot en het is geslaagd. We hebben ruim 5000 mensen op de been en het aantal blijft steeds toenemen”, vertelt de enthousiaste Ramkhelawan.

President ook van de partij
Hij merkt op dat niet alles volgens de regels is verlopen. Ondanks de vele regels voor het waterverkeer, de boten en waterscooters, is het niet naar tevredenheid gegaan. Ramkhelawan deelt mee dat de instructies duidelijk waren, maar dat de sommige deelnemers zich niet eraan hebben gehouden. De winnaar van de waterscooter (1800 cc) is Jerrel van Embricqs geworden en van de speedboat (1200 pk) is Kishan Jadnandansingh geworden.

De aanwezigheid van president Desi Bouterse heeft de sfeer verhoogd. De vele attracties op het water, in de lucht en te land worden goed bekeken door de massa. “De president heeft ons gemotiveerd en hij heeft ons gevraagd wanneer we ons volgend evenement zullen organiseren. We hebben besloten om op 25 november te Domburg weer zo'n festijn te organiseren. De enkele minpunten zullen we corrigeren en we zullen met nieuwe attracties komen, terwijl de watersporten zullen blijven. Het ligt in de bedoeling om deze sport tot grotere hoogte te brengen”, stelt Ramkhelawan.

Ook de tenthouders hebben het druk. De verkoop van etenswaren, groente, drank en allerlei lekkernijen gaat goed. De motorfietsen en zundappbromfietsen die alle een show weggeven, zijn erg goed gepoetst en uitgestald. De felle zon doet de glans beter tot uiting komen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May