Villapark met koopwoningen verrijst op Babunhol
23 Sep 2012, 12:00
foto
DSB-directeur Sigmund Proeve (links) en projecteigenaar Hans Hanenberg feliciteren elkaar na het startsein van de bouw van een villapark te New Babunhol. (Foto: Raoul Lith)


Te New Babunhol Riverresort werd zaterdag het startsein gegeven voor de bouw van een villapark voor mensen die voor langere termijn willen blijven op Babunhol. Tijdens een persconferentie op het resort is door de projecteigenaar Hans Hanenberg een uitgebreide presentatie gegeven over hoe het resort er uit zal zien.

In de eerste fase worden ongeveer 30 luxe villa’s gebouwd in het bos en op de heuvel, met zoveel mogelijk uitzicht op de rivier. Er wordt rekening gehouden met voldoende privacy in en rond de woningen. De villa's worden voorzien van water en elektriciteit en er zal permanente bewaking zijn. Aanvullende faciliteiten zoals een zwembad, tennisbanen, minigolfbaan en een multifunctionele ruimte voor culturele optredens en shows staan ook in de planning. Het project zal in de eerste fase ongeveer drie jaar duren en kost in deze fase US$ 4.5 miljoen. Uiteindelijk moeten er 60 woningen komen te staan.

Koopwoningen
De financier van het project is De Surinaamsche Bank (DSB). “Als bank kijk je naar de aspecten die een project commercieel interessant maken. Het feit dat het reliëf van het terrein zoveel mogelijk in tact wordt gelaten, was voor ons belangrijk. New Babunhol zal zich onderscheiden doordat de bungalows koop woningen worden voor bedrijven en individuen", zegt directeur van de DSB, Sigmund Proeve.

Het resort ligt aan langs de linkeroever van de Surinamerivier in het district Brokopondo tussen de dorpen Marshallkreek en Klaaskreek, ongeveer 85 km van Paramaribo. Het resort zal ook gewoon open blijven voor 'dagjes-mensen'.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May