Workshop Mindshift ziet veel talent in jongeren
22 Sep 2012, 14:30
foto
Jongeren aan het werk tijdens de 'Mindshift' workshop. (Foto: Raoul Lith)


Drie dagen hebben de dansers Giannini Semedo Moreira (24) en Mike Cameron (20) workshops (Mindshift) verzorgd in de Effendi Ketwaru Volksmuziekschool (CCS). Deze twee dansers die ook meedoen aan de Michael Jackson The Immortal wereldtour, zijn speciaal in Suriname om hun ervaring te delen.

De doelgroep bestond uit jongeren tussen de 6 en 22 jaar, maar het enthousiasme was zo groot dat ook wat oudere dames zich hebben aangemeld. Die mochten ook meedoen. “Ik heb meisjes gezien die helemaal niet dansen, maar wat ze hebben neergezet in drie dagen is echt geweldig”, vertelt Giannini aan Starnieuws. “Volharding, inzet, concentratie zijn waren onderdelen van ons project en dat heb ik allemaal gezien“, zegt Gloria Bottse, manager en moeder van Giannini.

Talent ontdekken
Van de 117 personen die auditie hebben gedaan, zijn er 90 gekozen. Deze zijn in drie groepen verdeeld, en met hen is er keihard geoefend, om vanavond een spetterende show weg te geven. “In de Congreshal mag het publiek komen genieten van wat er aan talent is in Suriname. Tijdens de scholen talentencompetitie 'Got Talent' hebben de dansers hun eerste show mogen geven”, vervolgt Bottse.

Dit project draagt de naam Mindshift, omdat we 'out of the box' moeten denken. Bottse legt uit “dat we ons moeten focussen en geloven in talenten die hier aanwezig zijn, en die stimuleren”. Er zijn twee jongens met talent ontdekt waar verder aan gewerkt zal worden. De organisatie is van plan om in januari 2013 audities in verschillende wijken te doen, voor het ontdekken van talent.

De begroting om alles uit te voeren, was geraamd op US$ 20.000, en de Nederlandse ambassade is bereid gevonden om de kosten te dekken. Voor dit evenement zijn er een Turbo Award en een wisselbeker die uitgereikt worden, en voor de beste dansers zijn er medailles gemaakt.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May