Santokhi: OM moet alle ruimte krijgen in onderzoek OW
21 Sep 2012, 20:40
foto
VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi


VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi zegt dat zijn partij geen enkele behoefte heeft om uitspraken te doen tegen een onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) op Openbare Werken (OW). President Desi Bouterse heeft de procureur-generaal gevraagd een justitieel onderzoek te starten naar vermeende corruptieve praktijken op het ministerie in de periode 2006-2010. De VHP beheerde toen dit departement tijdens het derde kabinet-Venetiaan. “We hebben er niet eens over vergaderd, wij hanteren het rechtsstaat principe. Wanneer een zaak in onderzoek is bij de justitie, moet deze met rust worden gelaten door de politiek”.

Santokhi zegt dat ervoor gewaakt moet worden dat politiek met deze kwestie wordt bedreven. “Wanneer wie dan ook van mening is dat op dat ministerie zaken zich hebben voorgedaan die onderzocht moet worden, is het alleen de procureur generaal waar men terecht kan. Dat is nu ook gebeurd en we laten het dan ook over aan het Openbaar Ministerie om het werk te doen”, is het standpunt van Santokhi.

De VHP-voorman wijst er op dat ook zijn partij aan de bel heeft getrokken en een dossier heeft afgestaan aan de leiding van het parlement. Daarin wordt melding gemaakt van tal van corruptieve zaken dat na 2010 heeft plaatsgevonden. Het onderzoek naar handelingen in de periode 2006-2010 komt onder andere nadat Mega combinatie/NDP-parlementariër Theo Vishnudatt een lijvig dossier heeft overhandigd aan de leiding van het parlement.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May