Belfort wil niet meer horen ‘politie heeft geen auto’s’
21 Sep 2012, 17:00
foto
Minister Edward Belfor draagt de politievoertuigen over aan waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie. De sleutels kreeg hij van Lesley Fung A Wing (rechts) van Fernandes autohandel.


Minister Edward Belfort van Justitie en Politie wil voortaan niet meer de klacht uit de gemeenschap horen dat de politie niet heeft kunnen uitrijden omdat er geen politiewagens zijn. “We kunnen niet komen want we hebben geen auto’s, dat kan niet in onze organisatie”, zegt de bewindsman. Hij was vandaag aanwezig bij de symbolische overhandiging van 85 politievoertuigen voor het Korps Politie Suriname op het hoofdkantoor aan de Duisburglaan.

Van het aantal wagens zijn enkele al in gebruik. Een deel behoort tot ‘onopvallende politievoertuigen’. Van de 85 zijn 50 wagens, van het merk Isuzu-D-Max, dubbelcabine voor dag en nacht veldwerk.

Onverantwoord gedrag afstraffen
Belfort zegt dat het niet kan dat de regering zich inzet de dienst te voorzien van dure voertuigen en dat daar onverantwoord mee wordt omgesprongen. De voertuigen zijn er om de gemeenschap dienstbaar te zijn, dus kunnen we diezelfde gemeenschap niet opzadelen om steeds te zorgen voor nieuwe voertuigen.

Er zal streng worden gewaakt over het gebruik van de dienstvoertuigen. Misbruik van voertuigen wordt afgestraft en ambtenaren die onverantwoord gebruik van de voertuigen maken en die beschadigen of kapot maken, moeten voor de schade opdraaien en niet de gemeenschap”, zegt de bewindsman. Hierover zijn er bij het korps duidelijk instructies.

Criminaliteit verder omlaag
In een korte ceremonie zijn vandaag negen van de voertuigen overgedragen. Belfort zegt dat bij zijn kennismaking de politiebond heeft aangedrongen op meer voertuigen en had beloofd dat daarmee de criminaliteit flink zal afnemen. “Wel nu zijn de voertuigen er om de gemeenschap te dienen”, liet de bewindsman weten.
Waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie zegt dat het proces van aanbesteding tot levering van de wagens bijkans een jaar heeft geduurd.

Hij deelt mee dat er veel afgeschreven voertuigen zijn en evenveel auto's die gerepareerd moeten worden. Auto's die worden afgeschreven, worden op de veiling verkocht. Gerepareerde voertuigen worden als het kan weer ingezet. Veel voertuigen worden afgestaan aan andere diensten binnen de politie organisatie. De sleutels van de nieuwe voertuigen zijn overhandigd door Lesley Fung A Wing van Fernandes autohandel.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May