Staatsolie wijzigt programma seismisch rivieronderzoek
22 Sep 2012, 00:00
foto
De door Staatsolie geplande seismisch onderzoek in de rivieren.


Staatsolie zal het seismisch rivieronderzoek niet uitstellen maar het uitvoeringsprogramma wijzigen. Het project begint maandag en start in het westen en er zijn extra maatregelen getroffen tot het minimaliseren van ongewenste milieu-effecten. Er zal lering getrokken worden uit de lessen die geleerd worden uit het onderzoek.

Green Heritage Fund Suriname (GHFS) zegt dat aardolieonderzoek door Staatsolie in de rivieren funeste gevolgen kan hebben voor dieren zoals dolfijnen en zeekoeien. Deze niet gouvernementele organisatie heeft Staatsolie gevraagd om het onderzoek uit te stellen tot er meer vooronderzoek heeft plaatsgevonden en meer voorzorgsmaatregelen zijn getroffen om de eventuele schade aan het dierenleven in die rivieren te minimaliseren.

Voldoende garantie
Kailash Bisessar van de Public Relations van Staatsolie zegt aan Starnieuws dat er twee bijeenkomsten zijn gehouden met GHFS. Er is ook een schriftelijke reactie gegeven op de bezorgdheden. "De internationale standaarden worden toegepast door andere buitenlandse maatschappijen bij andere soortgelijke projecten en is er tot nu toe geen melding geweest van ernstige verstoring van het milieu. Dus kan er vanuit worden gegaan dat deze wel voldoende garantie bieden", stelt Staatsolie.

Het onderzoek is van belang om het voorkomen van oliereserves na te gaan in de kustvlakte en om de olieproductie van Staatsolie te garanderen voor de komende jaren, deelt Bisessar mee. Hij verwijst naar verschillende documenten en een milieustudie die is verricht. Staatsolie benadrukt dat de zorgvuldigheid in acht wordt genomen en er zijn extra voorzorgsmaatregelen getroffen. Daarom is ook het uitvoeringsschema aangepast.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May