Saramacca begonnen met drinkwaterdistributie
21 Sep 2012, 22:30
foto
De waterdistributie in Saramacca is in volle gang. (Foto: BIC Saramacca)


Het districtscommissariaat van Saramacca is gestart met de drinkwaterdistributie. Dit zegt districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani van Saramacca aan Starnieuws. Door de heersende droogte is de waterdruk laag, waardoor Natuurlijke Hulpbronnen (NH) de Saramaccaners niet van voldoende drinkwater kan voorzien van het waterleidingsysteem.

Het district is in vier blokken verdeeld en voor elk blok wordt er een dag uitgetrokken om de bevolking te voorzien in de drinkwaterbehoefte. Vandaag is er een aanvang gemaakt met de Catharina Sophia, Nishaanproject en Boskamp. Hierna volgen de andere ressorten.

Structurele oplossing nodig
Om het drinkwater te distribueren is het werk gegund aan een aannemer. “We vragen de bevolking om de wateropslagtanks gereed te houden en vooral zuinig om te gaan met het drinkwater. Het water is afkomstig van station Tijgerkreek en NH heeft de volledige medewerking in verleend”, deelt de dc mee. Volgens Ramdhani hebben ook de parlementariërs van het district gepleit bij NH om dit watertekort op deze manier op te vangen.

Ramdhani merkt op dat er structurele maatregelen getroffen moeten worden, zodat huishoudens niet met een water tekort zitten in de droge tijd. “Misschien kan NH samen met de Surinaamsche waterleiding Maatschappij werken om dit probleem voor altijd op te lossen. Nu moet het districtscommissariaat extra uitgaven verrichten voor de distributie”, merkt Ramdhani op.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May