Samenwerking op landbouwgebied met China mogelijk
21 Sep 2012, 07:00
foto
De delegatie uit China met LVV-functionarissen.


De Chinese delegatie die momenteel in Suriname op bezoek is, onderzoekt mogelijkheden tot samenwerken op agrarisch gebied. In Coronie en Nickerie bezochten de afgevaardigden daartoe verschillende productiebedrijven uit de rijst- en tuinbouwsector.

Het gaat om een gemengde delegatie met vertegenwoordigers van de overheid en de private sector, meldt de voorlichtingsdienst van LVV-regio West. In Coronie bezochten de gasten plantenkassen die zijn opgezet om de tuinbouw te bevorderen, een rijstareaal en het gebied achter de in aanbouw zijnde zeedijk, waar aan landbouw zal worden gedaan. Ook het Anne van Dijk rijstonderzoekcentrum ADRON stond op het programma van de Chinese delegatie onder leiding van Tao Hong, vicepresident van Reagle Commercial Science & Technologie LTD. LVV-directeur Gerrit Breinburg en beleidsadviseur Phillip Tjang À Tjoi, maakten deel uit van de groep.

De gasten kregen een uitgebreide presentatie over de rijstsector in Suriname en het werk van het ADRON. Het onderzoeksinstituut is bezig met het ontwikkelen van lijnen die immuun zijn tegen plagen en ziekten en bekijkt manieren om het gebruik van pesticiden in de sector te minimaliseren.
In het zuiden van Nickerie is het bedrijf Suriname Green Energie bezocht. Green Energie legt een suikerrietaanplant aan voor de productie van ethanol, waarbij met het vrijgekomen afval, energie zal worden opgewekt.


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May