Hakrinbank neemt vernieuwd bankfiliaal Flora in gebruik
20 Sep 2012, 16:00
foto
De directeur van de Hakrinbank, Jim Bousaid, neemt het vernieuwde filiaal te Flora in gebruik. (Foto: Raoul Lith)


De Hakrinbank heeft vandaag haar vernieuwd filiaal te Flora feestelijk in gebruik genomen. Het oude filiaal is gerenoveerd en gemoderniseerd, zodat er een betere bijdrage geleverd kan worden aan de verdere ontwikkeling van Flora. Dit zegt Jim Bousaid, directeur van deze bank, bij de officiële opening. De totale investering, inclusief het gebouw, is ruim US$ 1.7 miljoen en is volledig door de Hakrinbank bekostigd.

Bousaid vertelt dat er op de bovenste etage een ‘off-site back-up computerruimte’ is gehuisvest. Dit moet ervoor zorgen dat er ongestoorde voortgang van de geautomatiseerde gegevensverwerking en die van de bedrijfsprocessen van de bank plaatsvinden. “Indien onze ICT-systemen op het hoofdkantoor uitvallen, kan er dan van hieruit opgestart worden”, deelt Bousaid mee. De directeur legt de vele voordelen van dit filiaal uit. In het moderne kantoor kunnen cliënten sneller en efficiënter hun bankzaken afhandelen. Ook is er gezorgd voor parkeergelegenheid en kan de stadsdrukte vermeden worden.

Grote plannen
Het hoofdkantoor van de Hakrinbank werd in 1973 in gebruik genomen. Daarna kwamen de filialen, ook in de districten Nickerie en Commewijne. Bousaid benadrukt dat de Hakrinbank grote plannen heeft. De filialen zullen aangepakt worden en in december zal het kantoor aan de Saramaccastraat, nabij het hoofdkantoor, in gebruik genomen worden. Ook te Anamoestraat zal er een modern kantoor gebouwd worden. Verder heeft de bank plannen om een filiaal neer te zetten op Lelydorp en Middenpad van Kwatta.

Het volledige team van de bank, in oranje-blauw uniform gestoken, heeft met de rest van de aanwezigen met veel genoegen een heildronk uitgebracht op het vernieuwde filiaal.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May