MOB-vakantieproject basis voor betere schoolresultaten
20 Sep 2012, 01:00
foto
De kinderen hebben op een leuke manier veel bijgeleerd tijdens het vakantieproject van het MOB. (Foto: Raoul Lith)


Het vakantieproject 'Prakiki' van het Medisch Opvoedkundig Bureau (MOB) heeft twintig kinderen op een creatieve manier voorbereid op het komende schooljaar. Dit pilotproject is voor de eerste keer gedraaid en was bedoeld voor kinderen die de overschakeling moeten maken van de kleuter naar de basisschool, of zijn blijven zitten in de eerste klas. “Het gaat om kinderen met mogelijke ontwikkelingsachterstanden, waardoor ze moeilijk meekunnen op school", zegt Celsius Vieira hoofd van MOB.

De kinderen tussen de leeftijd van 6 en 7 jaar zijn drie weken lang creatief bezig geweest. “We willen de pupillen door dit project op speelse wijze stimuleren in de vakken rekenen, lezen, schrijven en taal. Er is ook ruime aandacht besteed aan de expressie vakken, schilderen, boetseren, tekenen en het onderdeel sport en spel”, legt Esmeralda Spier, coördinator 'Vroege Stimulatie' uit. Het project is woensdag afgesloten.

Betere resultaten
Vieira geeft aan dat het unieke van dit MOB-project is, dat door simpele zaken de jongeren beziggehouden worden. Als voorbeeld geeft hij aan, dat met doppen, kleuren herkend worden. Veira legt uit dat er geen dure spullen nodig zijn om creatief bezig te kunnen zijn. Er wordt ook gekeken naar de thuissituatie van de kinderen.

De groep die meegedaan heeft aan het vakantieproject van het MOB zal binnen de school ook gevolgd worden. “We hebben nu een beter beeld van wat de hiaten zijn. Samen met de inzet de ouders en de school kunnen de resultaten dit schooljaar beter worden”, verwacht Spier.
“Er komt nog een evaluatie, maar het is al duidelijk dat het project een succes is”, constateert Vieira. Hij zegt dat dit project volgend jaar herhaald wordt.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May