Nationaal instituut moet studie doen naar natievorming
19 Sep 2012, 20:50
foto
De werkgroep die zich zal bezighouden met de inrichting van een Nationaal Instituut voor Geschiedenis en Cultuur, op het kantoor van minister Shirley Sitaldin van Minov.


Een werkgroep bestaande uit historici, cultuur- en taaldeskundigen, functionarissen van het Minov en het bedrijfsleven, zal zich bezig gaan houden met de inrichting van een Nationaal Instituut voor Geschiedenis en Cultuur. Minister Shirley Sitaldin van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov), zei bij de installatie van de commissie, dat het belangrijk is dat de Surinaamse geschiedenis en cultuur, ook vanuit de Surinaamse visie worden vastgelegd.

“Dit instituut wordt in het leven geroepen ter bevordering van studie en onderzoek naar en het herschrijven en of het beschrijven van factoren en waarden in het kader van natievorming”, geeft de voorlichtingsdienst van het Minov aan.

Het instituut zal nauwe relaties moeten onderhouden met o.a. het Directoraat Cultuur van het Minov, de Anton de Kom Universiteit, en het Nationaal Archief. De Terms of Reverence(TOR) moet binnen een week af zijn, waarna gewerkt zal worden aan het visiedocument.

Hoofddoel van dit instituut is volgens het Ontwikkelingsplan van de regering het beschrijven en herschrijven van de Surinaamse geschiedenis. In het kader van de natievorming is bewustzijn van de Surinaamse culturele en historische identiteit een noodzakelijk gegeven, staat in dit ontwikkelingsplan. “Daartoe is nodig dat wij het juiste inzicht hebben in niet alleen de factoren en waarden die ons scheiden, maar vooral in die wij gemeenschappelijk hebben.”


Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May