Marijkedorp vindt kadervorming belangrijk
20 Sep 2012, 02:00
foto
De kinderen uit Marijkedorp met hun schoolpakketten.


De dorpsleiding van Marijkedorp vindt kadervorming belangrijk voor de ontwikkeling van deze dorpsgemeenschap. Scholieren en studenten die het schooljaar succesvol hebben afgesloten, zullen daarom voortaan een schoolpakket krijgen. Dit benadrukt kapitein Grace Watamaleo op een feestelijke bijeenkomst in het Marindopark. Haar dorpsbestuur zat bij die gelegenheid een jaar aan.

41 leerlingen van de basisschool en geslaagden van middelbare opleidingen, zijn bedacht met een schoolpakket. Watamaleo zegt dat zij het tot een traditie heeft gemaakt om jaarlijks in de maand april op de VOJ-Albina navraag te doen naar de schoolprestaties van kinderen uit haar dorp. Dit deed zij al geruime tijd voor zij kapitein werd.

Motivatiegesprek
"Toen dit jaar bleek dat de vooruitzichten somber waren, heb ik een motivatiegesprek gevoerd met alle kinderen", zegt Watamaleo. De dorpsleiding beloofde bij dit gesprek om aan degenen die over zouden gaan een schoolpakket te zullen schenken. Intussen hebben de kinderen het pakket in ontvangst genomen. De RGD-arts Clifton Rozenblad van Albina en dorpsbewoners hebben meegewerkt om de activiteit te doen slagen.

Dit schooljaar heeft een leerling het Havo afgerond. Deze student zal zich nu laten opleiden tot apothekersassistent. Ook zitten momenteel twee dorpsjongeren op de verpleegkundigenopleiding van het Covab. "Het ligt in de bedoeling deze studenten te blijven volgen en waar nodig ondersteuning te geven", zegt Watamaleo.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May