VHP niet bang voor justitieel onderzoek OW
20 Sep 2012, 00:00
foto
Assembleelid Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) dient een dossier in bij assembleevoorzitter Jennifer Simons. Hij wil onderzoek naar corruptieve praktijken bij OW.


VHP-parlementariër en bestuurslid Mahinder Jogi, zegt dat hij noch zijn partij bang zijn voor het justitiële onderzoek dat plaatsvindt op het ministerie van Openbare Werken (OW). Het onderzoek gaat over de periode 2006 tot 2010. Toen werd het ministerie beheerd door de VHP, in de persoon van Ganeshkoemar Kandhai. “Hem kennende weten wij dat hij zich niet schuldig zal hebben gemaakt aan zaken die het daglicht niet kunnen verdragen”, zegt Jogi aan Starnieuws”.

Jogi plaatst overigens vraagtekens bij het moment waarop het onderzoek plaatsvindt en ook de periode die is genoemd. “Dit is een verkeerd moment. Juist nu de begroting moet worden ingediend en de debatten daarover in het parlement gehouden moeten worden. Daarnaast zie ik deze actie ook als een afleidingsmanoeuvre, om de aandacht van de gemeenschap af te leiden van de criminele activiteiten waarin onder andere de president wordt genoemd”, zegt Jogi.

Nu sprake van corruptie
De VHP-topper vindt dat niet alleen de periode 2006 tot 2010 onderzocht moet worden, maar vooral ook 2010 tot nu, te beginnen met het 'pimpen' van het dienstvoertuig van minister Ramon Abrahams. ”Ik heb net als mijn collega Theo Vishnudatt een dossier ingediend bij het parlement van misstanden die vanaf 2010 hebben plaatsgevonden, maar daar wordt niets meegedaan. Als de regering die zaken onderzoekt zal de president mans genoeg moeten zijn om minister Abrahams te ontslaan en een strafzaak tegen hem te beginnen”, legt Jogi uit.

Het onderzoek dat nu op het ministerie plaatsvindt komt mede door een omvangrijk dossier dat Mega Combinatie/NDP parlementariër Vishnudatt via parlementsvoorzitter Jennifer Simons heeft aangeboden aan de justitiële autoriteiten. Hij is hierover afgelopen zaterdag gehoord door de politie. President Bouterse heeft het vorige jaar tijdens de begrotingsbehandeling aangegeven dat hij over tal van bewijzen beschikt over misstanden op OW en hij daarmee de helft van de VHP kan laten opsluiten.

Schandaal
Jogi is jarenlang beleidsmedewerker geweest op Openbare Werken. Die functie bekleedt hij nog steeds, maar leeft op gespannen voet met minister Abrahams. De parlementariër zegt dat er tussen 2010 en nu veel corruptieve praktijken hebben plaatsgevonden op het ministerie. Een daarvan is bijvoorbeeld het aantal onderhandse gunningen van OW die aan politieke loyalisten van de regering worden uitbesteed.

Een groot schandaal noemt hij ook de schadeclaim van US$ 5 miljoen aan bruggenbouwer Ballast Nedam. Volgens hem is daar erg geknoeid met staatsgelden en zou op basis van dat voorval alleen minister Abrahams de laan uitgestuurd moeten worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May