Dc Ramdhani wil watersport en toerisme bevorderen
20 Sep 2012, 06:00
foto
DC Aroenkoemar Ramdhani


Districtscommissaris (dc) Aroenkoemar Ramdhani van Saramacca wil watersport en toerisme in zijn district bevorderen. Samen met de watersportvereniging Friends heeft hij diverse activiteiten gepland op de Saramaccarivier. Zondag wordt een family day gehouden in Groningen. Ramdhani zegt aan Starnieuws dat hij op ruim 5000 bezoekers rekent voor dit evenement. Met de opbrengsten worden sociaal zwakkeren in het district ondersteund.

Op het draaiboek van zondag staan: speedboot- en waterscooterwedstrijden. Hi-Jet houdt een helikoptershow terwijl ook een car audio battle en een motorfiets en Zundapp Classic show op het programma staan. Daarnaast zal de dag gevuld worden met culturele optredens, waterspektakelshow, zang en muziek. Als afsluiting zal ’s avonds een vuurwerkspektakel gehouden worden. De Stichting Agrarische Ontwikkeling Saramacca (Sagas) zal grote hoeveelheden groente en fruit tegen schappelijke prijzen verkopen.

Blijvend karakter
Ramdhani zegt dat met de opbrengst kinderen en seniorenburgers ondersteund zullen worden. Daarnaast wil de dc meewerken om de watersport een blijvende karakter te geven. Alle voorbereidingen zijn reeds getroffen en het wachten is nu op de grote dag.

Rieshi Ramkhelawan, voorzitter van Friends, deelt Starnieuws mee dat watersport op dit niveau sedert 1990 niet meer gehouden is. Toen was het evenement bij de Waterkant op de Surinamerivier gehouden. “Suriname is waterrijk en we hebben zulke mooie boten hier. Intussen hebben vijftien waterscooters en zeven boten zich al opgegeven voor deelname. Maar, uit ervaring weet ik dat de mensen tot het laatste moment wachten. We rekenen op ruim 25 waterscooters en twintig boten”, vertelt Ramkhelawan. Hij merkt op dat indien dit evenement een succes wordt dan zal er op 25 november deze watersport activiteit te Waterkant of Domburg gehouden worden. Volgens Ramkhelawan is er vooral gewerkt aan veiligheid en sportiviteit.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May