PLO rekent op uitbetaling subsidiegeld bushouders
19 Sep 2012, 05:30
foto


De particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) dreigt met acties als SRD 8 miljoen aan subsidie niet terstond wordt overgemaakt. Met minister Falisie Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) was afgesproken dat binnen tien dagen het volledige bedrag uitbetaald zou worden. Na het verstrijken van de termijn, kreeg de PLO SRD 700.000 uitbetaald.

Minister Pinas zegt aan Starnieuws dat voor het hele jaar ongeveer SRD 19 miljoen aan subsidie betaald moest worden. Tot en met maart is SRD 5 miljoen overgemaakt. Daarna weer SRD 700.000. Intussen heeft Financiën volgens Pinas gisteren weer geld gestort op de rekening van PLO. Volgens de bewindsman moet nog SRD 3.7 miljoen worden betaald. Dit bedrag zou minister Adelien Wijnerman van Financiën gelijk overmaken. Hij had gisteravond nog niet kunnen natrekken of het resterende bedrag al is gestort op de rekening van de PLO. Volgens de bewindsman was afgesproken met de PLO dat tot en met juni 2012 betaald moest worden. "Als Financiën gestort heeft, is er voor het half jaar al SRD 9.4 miljoen overgemaakt", zegt Pinas.

Ontevredenheid groot
Voorzitter John Mahadewsingh van de PLO zegt aan Starnieuws dat de ontevredenheid groot is bij de bushouders. Al vier maanden ontvangen de bushouders geen subsidie meer. Volgens Mahadewsingh zou het ministerie van Financiën de betaling in orde maken, maar de toezeggingen worden niet waargemaakt.

De PLO hoopt dat de betaling van het achterstallige bedrag zo snel mogelijk plaatsvindt. Hij benadrukt dat acties niet uit zullen blijven, indien de gelden niet overgemaakt worden. Een groep leden werkt een actiemodel uit dat op de algemene ledenvergadering zal worden besproken. In elk geval is het openbaar vervoer op 1 oktober niet gegarandeerd als de betalingen niet worden verricht.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May