Oppositie moet afblijven van kwestie overheidscontractanten
17 Sep 2012, 22:00
Voorzitter Ronald Hooghart van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) zegt dat de Nieuw Front oppositie zich vooral niet moet bemoeien met de kwestie van overheidscontractanten die tijdens de vorige regeerperiode door de overheid in dienst zijn genomen. “Deze kwestie is al aardig gepolitiseerd, en niet ik, de CLO of de regering zal geschaad worden, maar de mensen die nu hun baan dreigen te verliezen”, zegt hij.


Hooghart wijst er op dat het niet alleen gaat om zeven contracten op het ministerie van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu (ATM), maar om zeker 1.200 personen binnen de ambtenarij. Het geval van ATM is gebruikt door de politiek om er mee te scoren”, vindt de CLO-voorman.

Ondoordacht
Hooghart heeft dinsdag een gesprek met vicepresident Robert Ameerali, om niet alleen de kwestie ATM te bespreken, maar alle gevallen op andere ministeries. “Het is een aangelegenheid van de CLO als bemiddelaar in ambtenarenzaken en anderzijds de regering”, meent hij. Hij vindt het ondoordacht en alleen maar politiek, wanneer vanuit het Nieuw Front opmerkingen hierover worden gedaan.

Na de uitspraken van Nieuw Front/NPS-parlementariër Patrick Kensenhuis, zijn ook andere personen binnen het Nieuw Front zich met deze kwestie gaan bemoeien. “Elke uitspraak of interventie vanuit die kant, tegen de regering, geeft aanleiding dat deze kwestie niet kan worden opgelost”, zegt Hooghart.

Oplossing gevonden
Hooghart zegt dat voor een deel van de ATM’ers al een oplossing is gevonden; zij worden in dienst genomen. “Maar dat is eigenlijk een deel van het geheel. Er zijn meer dan 1.200 soortgelijke gevallen. Voor zeker 500 is al een oplossing gevonden door bemiddeling van de CLO en we gaan er ook voor zorgen dat de rest wordt opgelost.”

Hooghart noemt gevallen bij het Academisch Ziekenhuis, ’s Lands Hospitaal, het Streekziekenhuis Nickerie en op vrijwel alle ministeries. Hij benadrukt dat het vooral gaat om personen die tijdens de vorige regeerperiode door het Nieuw Front in dienst zijn genomen, maar van wie de administratieve zaken niet goed in orde zijn gemaakt. “Deze oppositie was toen aan de macht en heeft deze zaak niet kunnen oplossen”, zegt Hooghart.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May